U bevindt zich hier: Startpagina // Het Examen

Het Examen

Examen cursus SPORTVERZORGING/-MASSAGE

Het opleidingsprogramma kent een vastomlijnde cursus. De opbouw is volgens het modulaire systeem. Dit houdt in dat u aan het eind van een blok een toets maakt. Telkens bevat zo'n toets, volgens een vastgestelde matrix, een aantal multiple choice vragen. Zo worden alle theorie-onderdelen getoetst en afgesloten.
Dit houdt in, dat u indien u alle toetsen bij elkaar met een voldoende heeft afgesloten,u geen eindexamen voor het theoriegedeelte behoeft te doen. Mocht u een toets onvoldoende hebben gemaakt dan heeft u tijdens de cursus twee (2) herkansings mogelijkheden.
Nadat u bent geslaagd voor het theorie-gedeelte worden regionaal praktijk eindexamen afgenomen. Dit bestaat uit een deel sportverzorging en een deel sportmassage. U wordt getoetst in de vaardigheid van de uitvoering van de massage, het aanleggen van tapes, zorgverlening bij acuut sportletsel (soort EHBO maar op een hoger niveau) en het uitvoeren van een preventief onderzoek naar de belastbaarheid van het bewegingsapparaat.
Indien u het theorie-gedeelte behaald heeft, en het praktijkexamen met goed resultaat heeft afgelegd ontvangt u het diploma sportverzorging/-massage. Een herkansing op korte termijn is ook voor het praktijkexamen mogelijk.
U hoeft alleen maar die praktijk onderdelen over te doen waar u een onvoldoende voor heeft gescoord. Alle diploma's waar wij voor opleiden hebben dezelfde rechtsgeldigheid. U kunt hiermee uw kennis en vaardigheden bewijzen
.

Volgende pagina: Examendata